Keresés...
0
TOP
Filmajánló Life coach Budapest

Váratlan szépség (2016)- Filmajánló

Váratlan szépség Filmajánló
2258 Views

Váratlan szépség filmajánló …Egy tragédiát átélve átitat bennünket a bánat és hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a tragédia által okozott váratlan szépséget.

Váratlan szépség

Collateral Beauty 2016

Howard, egy sikeres New York-i marketing cég vezetője elveszti lányát, amit nem tud feldolgozni. Elvonul az élettől, megszakítja kapcsolatait, és szinte élőhalottként tengeti életét. Elkeseredésében leveleket ír a Szeretetnek, az Időnek és a Halálnak, akik egyszercsak megjelennek, hogy elhozzák kérdéseire a válaszokat, és megnyugvást adjanak.

Egy gyönyörű film amely nehéz témát boncol, és gyönyörűséggé varázsolja. A Collateral Beauty –A Váratlan szépség, avagy járulékos szépség, amelynek üzenete, hogy a legmélyebb veszteség mellett váratlanul megjelenhet a lehetőség valami jóra. Egy tragédiát átélve átitat bennünket a bánat és hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a tragédia által okozott szépséget. Van, amikor elutasítjuk érzéseinket, és úgymond lefagyva, nem éljük életünk. A váratlan szépség életünk megváltozását kíséri, a megváltozott helyzet miatt életünk más mederbe terelődik, és újabb lehetőségeink adódhatnak, csak észre kell vennünk. „Az a fontos, hogy észre vedd a váratlan szépséget! Egy új és mélységes kapcsolat mindennel… és rájöttem, hogy ez a váratlan szépség. „- hallhatjuk Madeline-től.
A film csodálatosan mutatja be az emberi érzelmeket, életünk nagy mozgatórugói -a Szeretet, az Idő és a Halál – kapcsolatát, értékeit. A gyász folyamán bezárkózhatunk, elveszíthetjük kapcsolatunk saját érzéseinkkel, falakat építhetünk saját magunk és az érzéseink közé, vagy magunk és kapcsolataink közé. „Már azt se nagyon tudom, mi a szeretet.„-mondja Howard a filmben. Ha fel tud olvadni az acél, amely az ember szívét védi, és amely képtelenné teszi a sírásra vagy érzelmek kimutatására, akkor újra kezdheti élni életét.

Kedvenc idézeteim:

Szeretet: „Búcsút mondtál nekem, és ez… Nem választhatjuk meg, hogy kit szeretünk, Howard, tehetetlen vagy velem szemben, amíg csak élsz. Mert én vagyok az élet lényege, ott élek Benned, ott vagyok mindenben, és… Howard, ha ezt belátod, akkor talán, nem biztos, de talán újra rátalálsz az életre.”

Idő: „Emlékezz rám… Én vagyok az idő… ajándék vagyok… és te elpazarolod.”

Halál: Elmondta már a családjának?
Simon: ü-ü
Halál: Nem tesz jót vele nekik, ezzel csak megtagadja azt, amihez joguk lenne!
Simon: Igen? És mi az? A kín? A sorvadás? A fájdalom?
Halál: Igen. Ez mind. És a lehetőség, hogy elbúcsúzzanak.

Simon: „Az a bajom, hogy napi 24 órában eljátszom, hogy egészséges vagyok.”

LIFE COACH-KÉNT mit jelen nekem a Váratlan szépség?

 Sokszor megtörténik, hogy egy gyászfolyamat, – ami nemcsak szerettünk elvesztése lehet, hanem egy párkapcsolat megszűnése, egy munkahelyváltáshoz kapcsolódó veszteség, kikerülés a családi a fészekből, vagy akár egy költözéshez kapcsolódó veszteség, és még sok más is- nem zárul le teljesen.  Nem tudunk teljes életet élni, ha elzárjuk magunkat az érzéseinktől, nem merünk nyitott szívvel egy újabb kapcsolatba vagy küldetésbe belekezdeni, beleragadunk a fájdalomba. Blokkoljuk magunkat a szeretettől, vagy a szeretet megélésétől, elpazaroljuk az időnket, azért mert nem tudjuk elfogadni a veszteséget és elgyászolni azt. Ez nem azt jelenti, hogy nem érezhetünk fájdalmat. Érezhetünk, és érezni is fogunk. A fájdalom is része az életnek, úgyanúgy mint a szeretet, vagy a boldogság. Ha elfojtjuk az érzéseink, akkor megfosztjuk magunkat a jó érzések a lehetőségétől is.

Akár a fájdalomról, akár a szeretetről van szó, merj újra érezni, mert érzések nélkül nem is élsz igazán!

A „váratlan szépség” számomra egy ajándék az élettől, egy lehetőség, hogy fájdalmaink és nehézségeink által tanultak alapján egy magasabb szintre lépjünk. Ha észrevesszük, és élünk a lehetőséggel, egy értékesebb életet élhetünk.

VÁRATLAN SZÉPSÉG

Szereplők:

  • Will Smith -Howard  
  • Naomie Harris – Madeline
  • Helen Mirren – Brigitte / A Halál
  • Keira Knightley- Amy / A Szeretet
  • Jacob Latimore – Raffi / Az Idő
  • Edward Norton – Whit Yardsham
  • Kate Winslet – Claire
  • Michael Pena – Somon Scott

«

»