Keresés...
0
TOP
RELATIVITY Önismereti csoport

Önismereti csoport játék


Relativity érték kaleidoszkóp segítségével


Az önismereti játék során szavakat tartalmazó kártyákkal játszunk, amelyek mindegyike időnként érzéseket válthat ki belőlünk, időnként megélt történeteket hívhat elő.  Egy-egy kör néha játékos, máskor elmélyült, őszinteséget nyíltságot és a csoport más tagjai iránt teljes elfogadást, megértést vár a résztvevőktől. Mindenki számára ajánlott, aki csoportban átélt „itt és most” sajátélmények során szeretné felfedezni önmagát, és megismerni érzéseit.


Miért érdemes eljönnöd?

Jobban megismerheted önmagad
Biztonságos közegben dolgozhatsz a múlt eseményeinek darabkáin
Jobban ráláthatsz jelen helyzetedre
Az „itt és most”-ban kaphatsz visszajelzéseket csoporttagjaidtól
Agyalás helyett foglalkozhatsz a megélt események okozta érzéseiddel
Foglalkozhatsz az aktuális problémáiddal, konfliktusaiddal
Fejlesztheted az empátiád
Felfedezheted a magadban rejlő kreativitást
Megélheted érzéseid
Segítheti a negatív érzéseid feloldását elengedését
Minőségi időt tölthetsz magaddal
Új barátokra lelhetszMiben jobb az önismereti csoport mint az egyéni alkalmak?

Megtapasztalhatsz egy elfogadó légkört
Az önismereti csoport tagjai visszajelzéseket adhatnak számodra, tükröt tarthatnak Neked
Több nézőpontból is megláthatod a problémáidat
Mások általi történetekből, reakciókból is tanulhatsz
Visszacsatolásokat kaphatsz az általad elhangzottakra
Közösen megélhetsz vidám és szomorú perceket
Valós közegben is fejlesztheted az empátiás képességedet
Együtt nevethetsz másokkal, megoszthatod örömöd, sikereid
Egy elfogadó közegben megnyílhatsz, tanulhatod kifejezni érzéseidet
Olyan dolgokat is elmondhatsz, amit máshol nem mernél felvállalni
Nem fogod egyedül-érezni magad


Igény esetén az önismereti csoport zárttá alakítható, így hosszútávon is baráti légkörű támogató ismert közeget biztosíthat számodra, ahova életed abban a szakaszában tartozhatsz, amikor szükséged van rá.


Csoportvezető(k)

A csoport vezetők szerepe az önismereti folyamatok segítése, a játék és beszélgetések egyensúlyának fenntartása, és az egyéni megnyilvánulások csoportban való részvételének óvása.


Csoportvezető(k):
Máté Kinga life & business coach


Az önismereti csoport szabályai:

TITOKTARTÁS: A csoportban elhangzottakra titoktartás vonatkozik, a csoporton kívül nem beszélhetünk az elhangzottakról, nem vihetünk ki neveket, történeteket.
ITÉLKEZÉSMENTESSÉG: A csoportban nem ítélkezünk, megértéssel elfogadással viszonyolunk a többiekhez
EGÉSZSÉG: A csoportban mentálisan egészséges, nagykorú személyek vehetnek részt. Kérlek fertőző betegség esetén se gyere, különös tekintettel a jelen helyzetre, kisebb megfázás esetén is inkább maradj otthon.
COVID: A csoportban az érvényes védettségi igazolvány és a maszkviselés, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően kötelező, vagy nem kötelező. Amennyiben az aktuális helyzet változik, elképzelhető más szabályok bevezetése.

Érdeklődés:

Emailben:
coaching.matekinga@gmail.com

Telefonon:
+36 20 6119033

Időpontok:
2023.04.19.
2022.05.03.

Helyszínek:
04.19, 05.03: Cosmic Latte Szaloniroda, 1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
REDWood Offices, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.


Részvételi díj: 8000 Ft/alkalom

EARLY BIRD kedvezmény:
25% KEDVEZMÉNY a kedvezményes jelentkezési határidőig
a „részvételi jegy” megvásárlásával érvényesíthető

2023.04.19. / Kedvezményes „early bird” ár: 6000 Ft, 04.05-ig 04.07-ig.
2022.05.03. / Kedvezményes „early bird” ár: 6000 Ft, 04.19-ig.


A csoportalkalmak minimum 3 maximum 8 fővel kerülnek megrendezésre.

Nemtől és kortól függetlenül várom felnőttek jelentkezését.
A csoportra való jelentkezés semmilyen előképzettséget nem igényel.

REGISZTRÁCIÓ:

2023 Budapest, XI.

ELŐJELENTKEZÉS: Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot:

https://forms.gle/cipwaFwYsYJ4DF5i8

RELATIVITY ÉRTÉK KALEIDOSZKÓP

A kaleidoszkópban a kis színes darabkák mindig ugyanazok. A varázslatos látvány azonban mindig és mindenkinek más és más. Így van ez az értékekkel is. A logoterápia és egzisztenciaanalízis megalapítója Viktor Frankl (1905-1997) szerint az értékek objektív értelemben adottak, de a magunk számára egy sajátosan ránk jellemző mintázatban állnak össze Mindenki másmilyen képet lát, de csak egy töredéket sokszor tükrözve, és senki sem láthatja az egészt. Milyen képet látok én? És milyet a többiek?”

A játék megalkotója Pataky Krisztina pszichológus, logoterápia tanácsadó és személyiségfejlesztő szakember.

a Relativity önismereti csoport elindítása Pataky Krisztina engedélyével kerül megrendezésre.Mire is számíthatsz az Önismereti csoport játék során?

A legpozitívabbtól a legnegatívabbig.

Egyik kedvenc játékom amikor 5 kártya van a kezünkben, és sorrendbe kell rakni őket, legpozitívabbtól a legnegatívabbig. Ha pl. a kártyák közt szerepel az „aktivitás” és a „passzivitás” szó is, vajon könnyű eldönteni, hogy melyik pozitív és melyik negatív? Elsőre persze lehet, hogy az gondoljuk, hogy az aktivitás a pozitív. De nézzünk csak több esetet, ha pl. egy családi születésnapot szeretnénk megrendezni és éppen valaki aktív segítő szerepet vállal benne azt gondolom ez mindenképp pozitív, de ha pl. nagykamasz gyermekünk éppen a leválás időszakában van és egy utazást tervez a barátaival akkor nem feltétlenül örül neki, ha mi segítő szándékkal ötleteket javaslatokat teszünk vagy éppen helyette intézkedünk. Ilyen esetben inkább érdemes a háttérben maradni tehát passzivitást mutatni ebben az esetben ez a pozitív. És lehetnek olyan esetek amikor egyértelműen nem is eldönthető, tehát segítséget jelenthet a csoporttársaink meglátása, akik esetleg olyan nézőpontból világítják meg az éppen aktuális szituációt amire mi nem is gondoltunk.

Melyiket nem szeretnénk megtartani?

Vagy nézzünk egy másik játékot, ismét öt kártya van a kezünkben, és ki kell választani melyik az amelyiket nem szeretnénk megtartani nem szeretnénk azzal dolgozni az életünkben. Legyen az a kártya pl. A gyász. Kinek mit jelent a gyász? Fontos egyáltalán? Sajnos nem lehet teljesen kizárni az életünkből. Egy szerettünk elvesztése ugyanúgy gyász, mint egy kapcsolat elengedése. Vannak olyan esetek amikor az utóbbi nem is olyan könnyű. Ragaszkodunk régi partnerünkhöz, álmodozunk róla „milyen lett volna, ha nem olyan lett volna” vagy éppen újra és újra felvesszük vele a kapcsolatot mert belül lelkiismeretfurdalást érzünk vagy sajnálatot. És ez valamilyen szinten benne tart abban a kapcsolatban és hiába próbálunk egy új kapcsolatot építeni, ez az el nem engedés, a gyászmunka hiánya ezt lehetetlenné teszi. És ez hogyan kapcsolódik az önismereti játékunkhoz? Mélyebben magunkba nézhetünk vajon mi tart benne, vajon egy kodependens társfüggő kapcsolat volt, egy olyan bántalmazó kapcsolat, amelyben a bántalmazást nem igazán ismertük fel és mindig jóságunkat akartuk bizonyítani? Vagy csak simán félünk az elengedéstől? Egyedül vagyunk ezzel a problémákkal, hogy mások ugyan ezekkel küzdöttek, küzdenek? Mi segíthet?

Beszéljünk róla…

És persze van egy csomó pozitív kártya is. Például az „öröm”. Mi okoz örömet az életünkben? Tudunk-e hálásak lenni? Felismerjük miért lehetünk hálásak? Tudjuk-e fejleszteni magunkat? Néha az önismereti csoportban olyan felismeréseket találkozunk, amelyek ott voltak a szemünk előtt, csak éppen nem vettük észre, nem láttuk meg.
TERVEK:

Tervezünk 1-1 alkalmas szombati önismereti workshop indítását is, ahol a jelentkezők egy betekintést kaphatnak a játékba, és élményt szerezhetnek.
A szombati önismereti játék tervezetten 2 szakember vezetésével kerülne megrendezésre, megfelelő érdeklődő esetén.
Szombat délelőtt 10-13, 6-8 fő részvételével
Részvételi díj: 15000 Ft/alkalom
Kérlek, amennyiben érdekel a szombati workshop, jelezd felém. Céges csapatépítő játéknak is ideális, ha ez a lehetőség érdekelne, kérlek jelezd felém.


A csoportjáték és a workshop a mindenkori covid jogszabályok szerint kerülnek megrendezésre.