Keresés...
0
TOP
Life coach Budapest Társalgó

A RED FLAG jelentése, azaz mire figyelmeztetnek a red flag-ek valójában?

Red flag jelentése
2018 Views

A párkeresés egy izgalmas és kihívásokkal teli folyamat, amely során sokféle emberrel találkozhatunk. Néhányukkal könnyen megtalálhatjuk a közös hangot, másokkal pedig nehezebben.

Miért fontos figyelembe venni a red flag-eket a párkeresés során?

Hogyan tudjuk eldönteni, hogy ki az, akivel érdemes tovább folytatni a kapcsolatot, és ki az, akitől jobb elköszönni? Ebben segíthetnek a red flag-ek, vagyis azok a figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben a másik féllel vagy a kapcsolattal.

A red flag-ek nem feltétlenül jelentenek súlyos problémákat vagy súlyos ballépés lehetőségét, de mindenképpen olyan dolgokra hívják fel a figyelmet, amelyek zavarhatnak minket, vagy akadályozhatnak a boldogságban. Például, ha a másik fél hazudik, manipulál, féltékenykedik, bántalmaz, elhanyagol, megcsal, alkoholizál, drogozik, stb. Ezek mind olyan viselkedések, amelyeket nem szabad elfogadnunk vagy eltűrnünk egy kapcsolatban. Esetleg nem tartja tiszteletben a határainkat, vagy csak különbözik az értékrendje, nem értékel minket eléggé. Sokszor bizonytalanok vagyunk, vajon a jelek, amelyeket érzékelünk, elegendőek-e arra, hogy eldöntsük, folytassuk-e a kapcsolatat, azaz mi a red flag jelentése valójában.

🚩

Mire figyelmeztetnek a RED FLAG-ek?

A red flag-ek arra figyelmeztetnek minket, hogy valami nincs rendben a másik féllel vagy a kapcsolattal. Ha ezeket észrevesszük, akkor érdemes megállni egy pillanatra, és feltenni magunknak néhány kérdést:

 • Miért viselkedik így a másik fél?
 • Hogyan érzem magam mellette?
 • Mennyire bízom benne?
 • Mennyire tisztel engem és én őt?
 • Mennyire vagyunk kompatibilisek?
 • Mennyire vagyok boldog vele?
 • Milyen jövőt képzelek el vele?

Ha ezekre a kérdésekre negatív vagy bizonytalan válaszokat adunk, akkor valószínűleg nem vagyunk jó párosítás. Ha pedig ezekre a kérdésekre nem is tudunk válaszolni, akkor még kevésbé. Ilyenkor érdemes komolyan fontolóra venni, hogy folytassuk-e az ismerkedést, vagy éppen a kapcsolatot, vagy inkább keressünk valaki mást. Esetleg az is lehet, hogy nem ismerjük a másikat még eléggé.

Hogyan ellenőrizzük az intuicióinkat, miért hallgassunk a belső hangunkra?

Az intuíció egy olyan belső érzés vagy megérzés, amely segít nekünk dönteni olyan helyzetekben, amikor nincsenek egyértelmű tények vagy bizonyítékok. Az intuíció általában az eddigi tapasztalatainkon, tudásunkon és értékeinken alapul. Az intuíció nem mindig tévedhetetlen, de sokszor hasznos lehet.

A párkeresés során az intuíció segíthet nekünk felismerni a red flag-eket. Ha valami furcsát érzünk vagy látunk a másik féllel kapcsolatban, akkor az intuíciónk jelezheti nekünk, hogy valami nincs rendben. Ha pedig valami nagyon jól esik vagy tetszik nekünk a másik félben, akkor az intuíciónk jelezheti nekünk, hogy valami jó dolog van kialakulóban.

Az intuícióinkat ellenőrizhetjük úgy, hogy beszélgetünk róla másokkal. Például barátokkal, családtagokkal vagy szakemberekkel. Ők segíthetnek nekünk objektívebbé válni, és más szemszögből is megvizsgálni a helyzetet. Ők is felhívhatják a figyelmünket a red flag-ekre, vagy megerősíthetik a pozitív érzéseinket.

A belső hangunkra hallgatni pedig azért fontos, mert mi magunk tudjuk a legjobban, hogy mit akarunk és mit érdemlünk. Ha a belső hangunk azt mondja nekünk, hogy valami nem stimmel, akkor ne hagyjuk figyelmen kívül. Ha pedig a belső hangunk azt mondja nekünk, hogy valami nagyon jó, (ezek a jelek a green flagek) akkor ne féljünk követni. A belső hangunk a legjobb barátunk és tanácsadónk a párkeresésben.

Mire tanítanak a red flag-ek?

A red flag-ek arra tanítanak minket, hogy

 • milyenek vagyunk, és milyenek szeretnénk lenni
 • milyen tulajdonságokat keresünk és értékelünk egy partnerben, és milyeneket nem
 • hogyan kommunikáljunk és viselkedjünk egy kapcsolatban, és hogyan ne
 • hogyan álljunk ki magunkért és határozzuk meg az igényeinket és elvárásainkat
 • hogyan bánjunk el a konfliktusokkal és a nehézségekkel
 • hogyan fejlődjünk és változzunk egy kapcsolatban.

A red flag-ek tehát nem csak negatív dolgok, hanem lehetőségek is. Lehetőségek arra, hogy jobban megismerjük magunkat és másokat. Lehetőségek arra, hogy jobb döntéseket hozzunk. Lehetőségek arra, hogy jobb kapcsolatokat alakítsunk ki.

RED FLAG

Miért lehet fontos egy red flag témájával foglalkozó beszélgetésen részt venni?

Egy red flag témájával foglalkozó beszélgetésen részt venni fontos lehet azért, mert így megoszthatjuk a tapasztalatainkat és érzéseinket másokkal, akik hasonló helyzetben vannak vagy voltak. Így kaphatunk támogatást, tanácsot és bátorítást másoktól. Így tanulhatunk mások hibáiból és sikereiből. Így érezhetjük magunkat kevésbé egyedül vagy elszigetelve.

Egy red flag témájával foglalkozó beszélgetésen részt venni azért is fontos lehet, mert így hozzájárulhatunk mások segítéséhez és fejlődéséhez. Így megoszthatjuk a saját hibáinkat és sikereinket másokkal. Így adhatunk támogatást, tanácsot és bátorítást másoknak. Így segíthetünk másoknak jobban megismerni magukat és másokat. Így segíthetünk másoknak jobb döntéseket hozni és jobb kapcsolatokat alakítani ki.

Egy red flag témájával foglalkozó beszélgetés tehát nem csak egy beszélgetés, hanem egy közösségi program is. Egy közösség, amely összetart és egymást segíti. Egy közösség, amely együtt tanul és fejlődik. Egy beszélgetés, amely a boldogságra és a harmóniára törekszik.

Ha érdekel a téma, és szívesen részt vennél egy ilyen beszélgetésen, a „Társalgó-ahol elmondhatod beszélgetőklub” szerettel vár.
Legközelebbi alkalom: szemptember 23 szombat délután, ahol két korcsoportban várjuk a résztvevőket.

Társalgó red flag, szeptember 23

Regisztráció: https://forms.gle/UacKQfTpumGpRyZK7

Bővebb információ és jegyvásárlás:

Jegyvásárlási lehetőség

Miért más a Társalgó ahol elmondhatod beszélgetőklub RED FLAG -ekkel foglalkazó alkalma egy szimpla baráti beszélgetésnél?

A beszélgetőklub-on, lányok-fiúk vegyesen vesznek részt. Ritka alkalon, hogy hiteles információt kapj, az ellentétes nem képviselőitől, ráadásul valódi segítő szándékkel, és nem aközben, miközben éppen be akar fűzni téged.

Ráadásul a beszélgetést két szakember vezeti,- egy pszichológus is egy coach, – akik bíztosítják, hogy a beszélgetés egy biztonságos teret nyújtson számodra, és minél inkább választ kapj a kérédseidre.

«

»