Keresés...
0
TOP
Life coach Budapest

„Öröm vagy Üröm” az első Társalgó margójára

Társalgó-Az első alkalom margójára
466 Views

Gondolkodtam hogyan és miként írjak tegnapi Társalgóról.

Van egy  „Relativity” önismereti csoportom amelynél  szókártyák inspirálnak beszélgetésre, és az jutott eszembe hogy ezt megfordítva,  a tegnapi alkalmon elhangzott néhány fontos dologról keresek egy-egy szót, ami jellemzi.  

Kapcsolódás

Hogyan tudok kapcsolódni? Hogyan tudnak mások kapcsolódni hozzám? Hogyan tudom kimutatni az érzéseimet, a szeretetemet? Mi a karácsony lényege számomra, és hol kap helyet benne az érzelmek kimutatása? Az ajándékok a fontosak vagy a mélyebb kapcsolódás? Hogyan tudom a kettőt összekötni? 

Elfogadás

Hogyan élem meg azt, hogy felnőtt gyermekem nem velem szeretné tölteni a karácsonyt? Megengedem neki ezt a döntést? El tudom fogadni hogy ő mást akar, mint amit én szeretnék? El tudom fogadni, hogy mást akar, mint ami az eddigi hagyomány vagy eddigi megszokás volt a mi családunkban? Elfogadás vagy elengedés? Mi a kettő közti hasonlóság és különbség?

Elengedés

Hogyan élem meg karácsonyt egy szakítás után? Mivel pótolom ki a keletkezett űrt? Tudok-e magamba fordulni? Mekkora támasz egy vallási közösség ? Hogyan tudom értékesebbé tenni ezt az időszakot, akár karitatív tevékenységgel? Értékesebb, ez az időszak azáltal, hogy másoknak örömet okozok vagy értéket teremtek?

Karácsonyi dalok

Miért idegesítenek a karácsonyi dalok? Valóban azok idegesítenek, vagy az a hiány amit karácsony kapcsán érzek de nem tudom betölteni? 

Se veled se nélküled 

Szívem szerint máshol lennék, mégis elmegyek egy családi-baráti találkozóra,  pedig sokkakal nem is szeretnék találkozni. Mit tegyek? Mikor vagyok önazonos? Kinek próbálok megfelelni? És kinek nem? 

Hagyomány 

Hogyan engedjük el azokat a szokásokat amiket nem szeretnénk megtartani? Elengedhetem-e a főzést, vagy az ajándékozást? Mivel töltsem ki a helyét? Mit szeretnék elengedni és mit szeretnék megvalósítani?

Vallás

Hogyan van jelen a vallás az életemben? Hogyan élem meg a Karácsony misztériumát? Mi segit az ünnepi ráhangolódásra?

Megerősítés 

A sok családi változás után szakítok néhány régi tradícióval, de nem tudom jól teszem-e. Ragaszkodni kell családból hozott hagyományokhoz? Mihez fognak a gyermekeim ragaszkodni ha én szakítok velük?  Megfelelő lesz-e számukra az én általam teremtődő hagyomány? Ki tud megerősíteni ebben? Meg tudom magam erősíteni, vagy kell  a külső megerősítés?

Humor 

Hogyan mesélek az életemről? Nehéz élethelyzetekre tudok-e humorral tekinteni ? Mire használom a humort az életemben? Mire használhatnám még?

Köszönet

Köszönöm szépen Mindenkinek aki eljött, és részt vett a Társalgó első alkalmán. Külön köszönöm az őszinte és mély megnyilatkozásokat, az egymás felé tanúsított megértést és tiszteletet, és az érzések kifejezését! Nagyon nagy öröm volt számomra! Csodálatos alkalom volt, mindkét korosztály beszélgetése sokat adott nekünk is!

Külön köszönet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalomnak, hogy lehetővé tette e program megteremtését és vezetését számunkra!

«

»