Keresés...
0
TOP
Filmajánló Life coach Budapest

A séf (Chef, 2014) – Filmajánló

A séf 2014 filmajánló
609 Views

A SÉF (2014)
Chef

„A Séf” egy igazán szenvedélyes, ugyanakkor nagyon büszke és érzékeny szakács, aki egy különleges és felejthetetlen utazáson megy keresztül, hogy megtalálja önmagát és azt, ami igazán fontos a számára. A film lényegében a helyreállításról szól: az apa-fiú kapcsolat helyreállításáról és a szenvedély helyreállításáról, amelyet egy csodálatos egzotikus utazás, és ínycsiklandó ételek kavalkádja fűszerez.

A Séf (2014) Filmajánló Ramsey Michel - Oliver Platt ételkritikus

Carl Casper (Favreau) a város legjobb szakácsa Miamiban, egy fancy étteremben dolgozik. Azon az estén, amikor egy elismert ételkritikus (Oliver Platt) érkezik, Carl úgy dönt, hogy megváltoztatja a menüt és egy különlegességet készít. Az étterem tulajdonosának (Dustin Hoffman) nem tetszik ez az ötlet, és Carl nem tudja megmutatni képességeit és kibontakoztatni kreatívitását. Amikor a kritikus rossz kritikát ír róla, az felkerül az internetre. Carl úgy dönt, hogy nem csinál titkot a véleményéből és válaszol, de a szavak háborúja összeütközésbe torkollik, aminek a vége az lesz, hogy Carl kilép a munkahelyéről.

Egy férfi, aki magabiztosan tudja, mit akar

Amikor egy miami utazás új lehetőséget kínál, Carl és fia valami igazán fontosat fedez fel. Carl lehetőséget kap egy régi büfékocsiból új track-food vállalkozást indítani. Carl meglépi, amiről mindig is álmodott! Kitartó munkával helyrepofozzák a kocsit, így fiával (Emjay Anthony) és barátjával (John Leguizamo) a rozsdás romhalmazból egy trendi mozgóéttermet varázsol, és útra kel.

A közösségi média építő és romboló hatása

A séf : Carl Casper  - Jon Favreau

Amikor az ételkiritikustól rossz minősítést kap, Carl a Twitteren válaszol rá, anélkül, hogy értene hozzá. Elindít egy lavinát, ami persze az állásába kerül.
A közösségi média erejének (építő és romboló) hatása még mindig nagyon modern témát érint, valamint azt a hatást, amelyet a könnyed online kritika (pozitív és negatív) gyakorolhat a valós életre. Megmutatja, hogy a közösségi média ereje – mint egy töltött fegyver – megállíthatatlanul tarolhat.

Jól van kialakítva a párhuzam, hogy Carl véletlenül nyilvánosan írt, kontrollálatlan posztja mekkora lavinát indít el, miközben útjuk során a 10 éves fiú milyen zseniálisan használja a közösségi médiát, és folyamatos posztolással népes rajongótábort varázsol.

A fiú: Percy - Emjay Anthony

Ami nagyon tetszett a filmben, az az, hogy valójában egy szívhez szóló apa/fia történet, tiszta alakítással, nem csak az ételekről szóló film. Valójában a film inkább a kötődésre összpontosít, mintsem az éttermi elemekre.

A film igazából a kötődésre öszpontosít. Valójában egy szívhez szóló apa/fia történet,

A séf egyszerűen rendelkezik a hollywoodi vígjátékok minden erősségével de az elcsépeltség vagy túljátszás gyengesége nélkül. A cselekmény folyamatosan és lazán halad előre, minden művészi érthetetlenség nélkül. Látszólag hiányzik a komoly konfliktus, de valójában rendez egy elhidegült apa-fia kapcsolatot, és egy dugába dőlt házasságot.

A filmzene is csodás, olyan ritmussal árasztja el a filmet, ami magával ragad, elsodor minket, és egy egzotikus nyaraláson érezhetjük magunkat.

Life coachként elmondhatom

A séf egy csodálatos film, amely azt mondja nekünk, rendben van, hogy örömet szerezzünk abban, amit csinálunk. Érdemes vállalni a kockázatot, érdemes mindent beletenni abba, amit szeretnénk. Érdemes megvalósítani, amit megálmodunk, érezni a ritmust és szeretni az életet, és ha így teszünk, a dolgok maguktól rendeződhetnek körülöttünk.

Nem jó ötlet diétázás közben megnézni.

A film rendezője, forgatókönyvírója és főszereplője Jon Favreau

A Séf Filmplakát

A séf : Carl Casper – Jon Favreau
A feleség: Molly – Scarlett Johansson
A barát: Martin – John Leguizamo
A fiú: Percy – Emjay Anthony
Filmkritikus: Ramsey Michel – Oliver Platt
Étteremtulajdonos: Riva – Dustin Hoffman


további szereplők: Robert Downey Jr., Bobby Cannavale, Sofía Vergara, Amy Sedaris, Russell Peters, Chase Grimm, Will Schutze, Gloria Sandoval, Jose C. Hernandez, Alberto Salas, Alfredo Ortiz, Daniel Palacio,

További részletek: IMDb

«

»